Aluminium-voegenkruissysteem

Aluminium-voegenkruissysteem

Met het voegenkruisproces kunnen isolatiegedeelten onder gevoegde dekvloeren worden gedroogd, zonder deze te hoeven verstoren voor kerngatboringen, optimaal voor het behoud van waardevolle of niet meer nieuw verkrijgbare dekvloeren, zoals plavuizen of andere harde dekvloeren met voegen.

Anders dan bij conventionele voegenkruisverdelers, die een slangaansluiting hebben aan de kopse kant, wordt de 38- of 50 mm slang bij het Trotec-voegenkruissysteem aangebracht in lengterichting. Dit leidt enerzijds tot een zeer gunstige, wervelvrije druk- en stromingsomstandigheden en biedt anderzijds het voordeel dat het voegenkruissysteem bij grote droogoppervlakken naar behoefte kan worden verlengd met de optionele verlengstukken!


Deurdoorvoer PlanoPro

Deurdoorvoer PlanoPro

Moderne aggregaten voor isolatiedroging maken het drogen van grote oppervlakken met slechts één centraal geplaatste apparaatopstelling, vanaf de slangverbindingen hiervan naar de betreffende ruimten mogelijk.


Het gebruik van deurdoorvoer levert de gebruiker hierbij belangrijk extra voordelen: Ten eerste kunnen door de slangverbinding met deurdoorvoeren de deuren van de te drogen ruimten gesloten blijven. Verder kan de complete drooginstallatie flexibel in ruimten worden geplaatst, waar een minimale geluidsbelasting ontstaat voor de gedupeerden.

De combinatie van moderne, stille isolatiedroogaggregaten, extra geluiddempers en een voor wat betreft de geluidsemissie geoptimaliseerde gebruikslocatie, maakt bij elk mogelijk schadescenario een 24-uurs duurbedrijf van de apparaten ook tijdens de nachtelijke uren mogelijk, waardoor een aanzienlijke verkorting van de droogtijd ontstaat. Bovendien kunnen ook veiligheidsgevoelige ruimten effectief worden gedroogd, omdat de deuren en de ruimten zo kunnen worden afgesloten en tegen toegang door onbevoegden worden beveiligd. Ook aan de betreffende contractclausules van de regelende verzekeraar kan zo probleemloos worden voldaan.


RVS-randvoegmondstuk

RVS-randvoegmondstuk

Randvoegmondstukken zijn er in vele uitvoeringen van talrijke aanbieders niet allen doen echter wat ze op de eerste blik beloven. Het Trotec randvoegmondstuk is ontwikkeld door ervaren stromingsingenieurs en heeft een optimale doorstromingsgeometrie. De hoogwaardige, elastische celrubberafdichtingen hebben echter een zeer goede veerkracht, waardoor ze zich altijd optimaal aanpassen aan de oneffenheden van de vloer of wand.


Bij het Trotec-randvoegmondstuk speelt de breedte of aard van de randvoeg geen rol, omdat het geen bestanddeel is van het afdichtingssysteem. Ook bredere voegen zorgen voor een goed rendement, omdat het afdichtsysteem flexibel toepasbaar is ontworpen tot een voegbreedte van 35 mm en de luchtstroom zo volledig ongehinderd gebruik kan maken van deze grotere doorsnede.

Bovendien heeft het Trotec-randvoegmondstuk speciaal afgeschuinde klemstrippen, die dekvloerresten bij het inbrengen in de voeg niet samendrukken, maar naar de zijkant drukt.


Vierweg verdeler

Vierweg verdeler

Betere stromingsgeometrie en minder capaciteitsverlies.


De vierwegverdeler Is nodig voor het aansluiten van de Efidry-vochtsensor bij gebruik van de sensorgestuurde doorstroomregeleenheid DA 4, zoals getoond op de foto.


Verbinding- / mondstukken

Luchtinblaasmondstuk rubber, voor 50 tot 52 mm kerngatboringen, voor 38 mm slangen.

Isolatiedrogers-luchtinblaasmondstuk

Haakse rubber luchtinblaasmondstuk, voor 50 tot 52 mm kerngatboringen, voor 38 mm slangen.

Verbindingsstuk PVC, voor 38 mm slangen.

Eindmondstuk PVC, voor 50 tot 52 mm kerngatboringen, voor 38 mm slangen.

Eindmondstuk, aluminium voor platte foliedaken (38 mm slang) met sleuf voor optimale bevestiging.

Eindmondstuk, aluminium voor platte bitumendaken (38 mm slang) met conische schroefdraad voor het indraaien in de bitumenbanen.

Eindmondstuk, aluminium (38 mm slang), ideaal voor 50 mm boringen boven uw hoofd.


Verdeelstukken

T-verdelstuk PVC, voor 38 mm slangen.

Y-verdeelstuk PVC, voor 38 mm slangen.


Luchttransportslangen

Luchttransportslang PV-A 38, vezelversterkt, 38 mm, geel, l 60 m (4 x 15 m).

Luchttransportslang PV-A 51, vezelversterkt, 50 mm, zwart, l 45 m (3 x 15 m).


Filters

VX-filterzeef

Voor drogingen met ovedrukprincipe met de VX 5 MultiQube.

VX-microfilterelement

Klasse F8, set van 2.

WA 4i-microfiltercassette

Klasse F8, tien cassettes/pakket.

HEPA-filterelement

Klasse H13, één stuk.


VE-VX slangaansluitstuk

Slangaansluitstuk VE-VX isolatiedrogers voor 38 mm slangen, set van 2.

Rubber Slangaansluitstuk VE-VX isolatiedrogers voor 50 mm slangen, set van 2. Deze zwarte ring wordt op de 38 mm slangaansluiting geschoven.

Isolatiedrogers-rubber-slangaansluitstuk

Overige toebehoren

Afdichtingsringen

Afdichtingsringen voor eindmondstukken PVC.

Afdichtkurken

Afdichtkurken voor 50 tot 52 mm kerngatboringen.

Terugslagventiel

Voor het tegelijk gebruiken van twee isolatiedrogers bij een waterafscheider WA 4i.