PD 200 impulsstroom-meetsysteem

PD 200 impulsstroom-meetsysteem

Het impulsstroom-meetsysteem PD200 is een optimale oplossing voor het lokaliseren van geaarde onregelmatigheden in niet geleidende afdichtingssystemen zoals bijvoorbeeld bitumen-, elastomeer-, PE-HD- en andere kunststofbanen.


Met het compacte pulsstroom-meetsysteem PD200 kunnen lekdichtheidscontroles en lekdetectie bij de meest uiteenlopende afdichtingsbaansystemen worden uitgevoerd, bijvoorbeeld voor geotechnische toepassingen, zoals vuilstort- of tunnelbouw en het bouwen van blus- en zwembassins of retentiebekkens. In de industriële bouw kunnen afdichtingsbanen van overslagplaatsen, tankopslagterreinen of halvloerafdichtingen bij installaties voor opslag, verwerking en overslag van voor het oppervlaktewater gevaarlijke stoffen op lekdichtheid worden gecontroleerd.


Terwijl de wijzer op de weergave van de pulsontvanger in de richting van de lekkage wijst, maakt een dempingsregelaar het afstellen van de signaalsterkte mogelijk. Een lage dempingswaarde bij een grotere afstand leidt snel naar de lekkagezone en kan bij nadering voor het exact bepalen van de positie in meerdere stappen worden verhoogd. Bovendien ondersteunt de pulsgenerator een snelle lokalisatie van de positie van het lek door een groene signaallamp en een naar wens in te schakelen akoestische signaalgever. Beide zijn vanuit vrijwel iedere hoek over het gehele dak hoor en respectievelijk  zichtbaar.


Aardfouten bij het opbouwen van de installatie, geeft de PD200 met een waarschuwingstoon aan, bij kortsluiting wordt het uitgangssignaal automatisch uitgeschakeld.


Ondanks de gewichtsverlaging, was het tegelijk ook mogelijk de stabiliteit van de PD200 verder te verbeteren, doordat de nieuwe behuizing nu in een robuuste en lichte aluminiumbasis wordt geproduceerd.

Afmetingen (pulsgenerator)

L 470 x B 240 x H 250 mm

Gewicht (pulsgenerator)

8,6 kg (inclusief accessoires)

Aansluitspanning (pulsgenerator)

220 - 240 V, 50 - 60 Hz (optioneel 110 - 125 V)

Afmetingen (pulsontvanger)

L 160 x B 80 x H 55 mm

Gewicht (pulsontvanger)

550 g (inclusief batterijen)

Aansluitspanning (pulsontvanger)

9 V, 6 x LR6 AA-batterijen

Bekijk de folder in "pdf"

klik hier

Bekijk de gebruikershandleiding in "pdf"

klik hier


LD6000 combi-detector

LD6000 combi-detector

LD6000 – de perfecte oplossing voor nutsbedrijven en lekdetectiebedrijven.

Bepalen van leidingtrajecten of het lokaliseren van lekpunten, binnen niet eerder gekende dimensies, is met de innovatieve LD6000, in combinatie met de hoogwaardige microfoons en een speciaal voor de eisen bij akoestische lekdetectie aangepaste koptelefoon, met volledig zelf ontwikkelde elektronica, mogelijk.

Het registreren, verwerken van signalen en weergave van ook de meest geringe lekkage geluiden zijn geen enkel probleem voor deze meter.

Veel extra uitrustingsaccessoires zoals bodem-, contact- en taststaafmicrofoons, maken de LD6000 de ideale oplossing voor het snel en betrouwbaar zoeken van lekkages door lekdetectiebedrijven.


Functie-overzicht :

Smart-modus
Wereldwijd uniek in zijn soort, is de voor patent aangemelde Smart-functie – slim lekzoeken!

Op de achtergrond zorgen uitgebreide berekeningsalgoritmen op basis van de factoren frequentie, niveau en analyse, dat u op de voorgrond direct ziet waar het op aankomt: Potentiële lekkages worden via een balkindicator weergegeven en bij de meest steile piek ligt de leklocatie. Sneller en eenvoudiger kan het niet !

Lekkages horen en zien – overige akoestische modi
Naast de Smart-modus heeft de LD6000 verschillende akoestische modi voor automatische of individuele amplitude-analyse van potentiële lekkages.

Langdurige meting
Voor het eenduidig identificeren van de lekkages kan met de geïntegreerde geluidslogger een langdurige meting tot 60 minuten worden geregistreerd en kan een potentiële lekkage op basis van de geprotocolleerde meetcurve worden herkend of uitgesloten.

Leidinglokalisatiemodus
Deze modus dient speciaal voor het lokaliseren van kunststofdrukwaterleidingen, die door pulsgever LD-PULD van geluid worden voorzien.
Zie onderstaand product LD-PULS voor uitgebreide informatie.

Traceergasdetectie
In combinatie met de waterstofsensoren is traceergas-lekdetectie in leidingnetten of huisinstallaties snel en eenvoudig mogelijk.
Zie onderstaand product LD6000 H2 voor uitgebreide informatie.

Besturing

Naar keuze via touchscreen of toetsen en  draaiknoppen

Versterking

120 dB bij een lage ruisfactor

Ingangsimpedantie

1M Ω

Uitgangsimpedantie

≤ 10 Ω

Filter

Maximaal 256 vrij selecteerbaar (voor taststaaf en bodemmicrofoon)

Frequentiespectrum

0 - 4.000 Hz

Weergave

Kleuren-LCD (automatisch verlicht), 480 x 272 pixels

Stroomvoorziening

4 x batterij, type LR14 C 1,5 V

Aansluitingen

Bajonet (microfoon / sensor), 6,3 mm stekker (koptelefoon), USB

Beschermingsgraad

IP54

Gebruiksduur

Maximaal 14 uur bij duurbedrijf, ca. 40 uur bij normaal gebruik.

Temperatuurcondities

Bedrijf: -5 °C tot +55 °C; Opslag: -25 °C tot +65 °C

Afmetingen ca.

L 210 x B 160 x H 60 mm

Gewicht ca.

1.050 g

Bekijk de folder in "pdf"

klik hier

Bekijk de gebruikershandleiding in "pdf"

klik hier


Pulsgolfgenerator LD-PULS

Pulsgolfgenerator LD-PULS

Deze pulsgever is zeer geschikt voor gecombineerd gebruik met het LD6000-meetapparaat.

De pulsgolfgenerator zorgt voor een periodiek terugkerende drukgolf, die zich onder gunstige omstandigheden tot een reikwijdte van maximaal 600 meter verspreidt en daarna via de leiding met de LD6000 met aangesloten bodemmicrofoon akoestisch kan worden waargenomen.

Voor dit toepassingsgebied heeft de LD6000 een speciale puls-modus, waarbij de geluidssterkte en frequentie van de puls optimaal worden weergegeven.

Daarom kunnen niet-metalen waterleidingen zelfs tot een diepte van twee meter tot op het punt nauwkeurig worden gelokaliseerd, zonder daarbij de leiding lang te hoeven stilleggen.

Zo kunnen leidingschema's snel en met zekerheid worden gemaakt, aangevuld of gecontroleerd.

Deze set bestaat uit:
 

LD-PULS – in robuuste draagkoffer ingebouwde pulsgolfgenerator met geïntegreerde accu en separate voedingskabel voor LD-PULS.

Minimale druk

2 bar (minimaal druk in de leiding)

Gebruiksduur

Ca. 12 uur

Pulsvolgorde

Ca. 60 per minuut

Aansluiting

1 inch GEKA-hogedrukkoppeling

Stroomvoorziening

Interne accu (oplaadbaar) of 230 V AC

Gewicht

4,2 kg

Bekijk de folder in "pdf"

klik hier

Bekijk de gebruikershandleiding in "pdf"

klik hier


LD6000 H2 waterstofsensor incl. pomp

LD6000 H2 waterstofsensor incl. pomp

Met de optioneel verkrijgbare waterstofsensor LD6000 H2 is de LD6000 zeer geschikt voor lekdetectie met formeergas van het type 95/5, dat uit 95 % stikstof en 5 % waterstof is samengesteld.

Door z’n specifieke structuur dringt waterstof zeer snel door in alle materialen, zoals grond, beton of tegels en kan daarna aan het oppervlak met de op de LD6000 aangesloten waterstofsensor eenvoudig
tot op het punt nauwkeurig worden gelokaliseerd.

Formeergas van het type 95/5 is niet giftig of brandbaar. Daarom kan het over het algemeen zelfs zonder problemen worden gebruikt voor lekdetectie in gevoelige omgevingen.

Naast de compacte handsensor is tevens een bodemsensor met geïntegreerde aanzuigpomp voor detectie van de kleinst mogelijke traceergasconcentraties verkrijgbaar.

De bodemsensor is zeer geschikt voor controle van de lekdichtheid of lokaliseren van lekkages op daktuinen, dieper liggende aardleidingen en zelfs asfaltbedekkingen, etc.


Deze set bestaat uit:
Bodemsensor met actieve pomp, tweedelige taststaaf (lengte ca. 1 m) en rubbermanchet, evenals ca. 200 cm lange aansluitkabel voor LD6000.

Aanspreekgevoeligheid (bodemsensor)

1 ppm H²

Meetbereik (bodemsensor)

10 ppm H² tot 20.000 ppm H²

Resolutie (bodemsensor)

1 ppm H²

Aanspreektijd (bodemsensor)

0,5 s

Temperatuurcondities (bodemsensor)

Bedrijf: -10 °C tot +60 °C; Opslag: -20 °C tot +60 °C

Pompcapacteit (H2-pompkit)

1,5 liter / minuut

Stroomvoorziening (H2-pompkit)

9-V-blokbatterij IEC 6LR61 / 6F22

Opgenomen vermogen (H2-pompkit)

Ca. 45 mA

Afmetingen (H2-pompkit)

L 480 mm x B 40 mm x H 40 mm

Gewicht (H2-pompkit)

500 g

Bekijk de folder in "pdf"

klik hier


FS200 Nevel- en rookgassysteem

FS200 Nevel- en rookgassysteem

Deze professionele nevel- en rookgassimulator uit Duitse kwaliteitsproductie, is het meest compacte en lichtste apparaat in z’n capaciteitsklasse. Dankzij de slimme smalle-constructie, in robuust aluminium uitgevoerd, is het transport van de FS200 naar elke gebruikslocatie eenvoudig mogelijk en profiteert u zelfs bij krappe ruimten, zoals veiligheidsladders, van een hoge bewegingsvrijheid.


Door het inbrengen van nevel in leidingnetten, tankinstallaties of sanitaire huisinstallaties kunnen lekkages of gebrekkige aansluitingen snel en eenvoudig worden opgespoord. Geïsoleerde platte daken of terrasconstructies kunnen met het rookgasproces effectief en voordelig worden onderzocht op lekkages, omdat de zeer dichte witte nevel bij het ontsnappen bij de lekkages ook bij grote oppervlakken van veraf goed zichtbaar is.


Ook voor tussenmetingen tijdens de bouwfase van complexe platte dakconstructies, is de rookgasdetectie zeer geschikt. Vlakken die naderhand moeilijk of helemaal niet meer toegankelijk zijn, kunnen preventief op lekdichtheid worden gecontroleerd, om door lekkages veroorzaakte bouwschade al vooraf te voorkomen.


De rookgassimulator is zeer geschikt voor rampenoefeningen van de brandweer. Optioneel zijn voor gebruik bij oefeningen ook kleurrookpatronen en een rookgaskamer leverbaar. Bovendien kan met de FS200 de functie van rookafvoer- of vluchtwegrookafvoerinstallaties ook in grotere gebouwen of ondergrondse bouwwerken realistisch worden gevisualiseerd en getest.

Neveltijd

bij de maximale instelling : ca. 270 s
bij de midden-instelling en daaronder : constante nevel

Vermogen verdamper

1500 W

Vermogen ventilatorturbine

1600 W

Uitblaasdruk

335 mbar

Opgenomen vermogen, max.

3100 W

Beschermingsgraad

IP54

Luchtopbrengst

245 m³/h

Vloeistofverbruik

Bij max. uitstoot : 100 ml / min
Bij duurnevel : 30 ml / min

Opwarmtijd

± 7 min

Vloeistofhoeveelheid jerrycan

5 l

Aansluitspanning

230 V / 50 Hz

Afmetingen

270 x 250 x 275 mm

Gewicht (zonder jerrycan)

12,5 kg

Bekijk de folder in "pdf"

klik hier

Bekijk de gebruikershandleiding in "pdf"

klik hier